Pelletketels

Zelfde werking, zuiniger verbruik

Pelletketels doen exact hetzelfde als gas- of mazoutketels, maar zijn wel veel zuiniger in brandstofverbruik. Zo bespaart u wel 50% op brandstof, waardoor u uw investering in een pelletketel in 5 à 8 jaar tijd terugverdient.

Voor uw pelletketel gebruikt u simpelweg dezelfde pellets als voor uw pelletkachel. Net als andere ketels worden pelletketels gebruikt voor sanitaire en centrale verwarmingsinstallaties. De pellets worden opgeslagen en in de ketel geblazen. De ketel warmt het water op, waarmee u dan uw verwarming laat werken of een warme douche neemt.

Voordelen van pelletketels

Pelletketels hebben heel wat voordelen:

  • Hoger rendement dan gasketels
  • Veilige brandstofopslag
  • Geen keuring nodig
  • Automatische werking

De nadelen? Ze zijn iets groter en duurder in aankoop dan bv. een mazoutketel. Maar omdat ze zo weinig brandstof verbruiken, verdient u de aankoopprijs na een aantal jaren weer terug.

Geïnteresseerd in onze pelletketels? Kom dan even langs in onze toonzaal, waar we u graag alle info geven die u nodig heeft. Of stel uw vraag gewoon online. Vergeet ook niet tijdig uw brandstofvoorraad in te slaan, en bestel uw pellets voor zowel uw kachel als uw ketel bij Kachels TFE.

KACHELS TFE

 

Stationsstraat 22 , 9300 Aalst, Belgium  - Telefoon: 053/59 00 96 - E: info@kachels-tfe.be -  BTW: BE 0475.441.639